vi skriver i tid!

Nu har det faktiskt bara gått tre dagar sedan vi skrev sist. Duktigt!

I lördags morse gick alarmet igång kl 06.00, det var lagom kul. Klockan 06.30 var vi utanför sangams grindar och började jakten på tre rickshaws som kunde köra oss för meterprice till tågstationen. Det var lönlöst så det var bara att acceptera deras pris. Väl på tågstationen var det kaos och det stank urin mycket trevligt men vi hittade vårt tåg och våra platser. Det var fullsmockat av människor! det var en mycket intressant tågresa. Trångt, ingen luftkonditionering, obekväma säten och en urinodör. Men vi ska inte klaga när biljetten fr en 4 timmars resa kostade 31 kr. SJ är bekvämare men DYRARE. 

Klockan 10.30 anlände vi i Mumbai. Lagom började vi försöka ta oss till vårt hostle. I Mumbai har det inga rickchawa utan en blandning utav rickshaws och taxis de var gulliga men vi föredrar rickshaws. Vi fick tag på två och efter ett litet tag var vi framme. Katsuko fick en liten chock när hon fick se vårt rumt. Det var sju rangliga våningsängar i ett avlångt rum. Madrasserna såg rätt sunkiga. Katsuko hade aldrig bott på ett sådant ställe någon gång men hon klagade inte. Detta kostade 65 kr per person och då ingick frukost, lunch, lakan och handdukar. Helt fantastiskt! När vi hade dushat och fixat och trixat lite begav vi oss ut på stan. Planen var att ta oss till elephant island. När vi kom till Gate of India där båtarna ut till ön gick ifrån blev vi påhoppade av människor som ville sälja bilder, jätteballonger, trummor m.m. Det kom fram en man till Mollie och ville ta kort på henne. Hon drog med sig oss. Det visade sig att han ville vara med på bilder också så hans fru fick ta bilder. Mycket skumt och lite läskigt. Under tiden hade Kylie raggat upp en guide som tydlien visste allt om denna ö och babblad och babblade. Hand drog med oss till ett lite bås där man tydligen skulle köpa biljetter. När vi hade stått och försökt läsa oss till hur det hela gick till säger han plötsligt att han rekomenderar att vi inte åker ut till ön idag. Anledninge till det var att det förmodligen skulle börja regna och om det börjar regna ställer de in alla båtar. Om vi då är på ön betyder det att vi inte kommer tillbaka och det hade vi ingen lust med. Han tyckte att vi skulle ta första båten ut dagen därpå och det tyckte vi lät som en bra idé.   

Efter några förvvirade minuter så vi försökte komma på vad vi kunde göra istället bestämde vi oss för att gå och äta lunch på ett franskt bageri som Jane hade varit på förut. Det var gott och trevligt. Efter lunchen delade vi upp oss. Några gick till en museum om Prince of wales och vi och Mollie fick till ett konstgalleri. Det var jättekul! Mycket fina verk. Konstnärerna till målningarna var där så vi fick en visning av dem. De tyckte att det var helt otroligt att vi utlänningar var så intresserade av deras verk. Efter detta gick vi och mötte de andra som också hade haft det trevligt på museumet. Eftermiddagen ägnades åt shopping. Det var så billigt och det fanns så fina saker så vi, framförallt Linnea, shoppade alldeles för mycket. Men kul var det! Trötta men belåtna gick vi tillbaka till vårt lilla hostle. Där visade vi varandra våra fina köp. Sedan började planerna för kvällen var skulle vi äta? och vad skulle vi göra sedan? Arielle har en vän som bor och jobbar i Mumbai han kunde skriva upp oss på en gästlista på en nattclubb. det tyckte vi verkade kul. Efter en stund bestämde vi oss även för vad vi skulle äta så vi klädde upp och gick ut. Linnea bestället nudlar som hon kastade sig över när de kom in. Detta skulle hon inte ha gjort då det visade sig att det var SUPER starkt. Hon blev alldeles yr och var nära på att svimma. Inte bra inte. Det blev inget festande fr henne eftermiddagen utan gick och tillbaka och lade sig tillsammans med Kylie och Katsuko. De andra hade det dock trevligt! Arielles vän dök dock inte upp förrän två minuter innan de skulle gå. De var tvugna att komma tillbaka till hostlet vid 12 annars fick de sova på gatan och de ville de inte. 

Natten var mycket intressant. Linnea vaknade efter ett par timmar av trafiken utanför. Det var ett himla tutande och dundrande. Efter ett tag började det även åska och blixtra det gjorde inte saken bättre. När hon hade försökt att somna om ett tag började hon må fruktansvärt illa (förbaskade nudlar). Nu var det kört det gick verkligen inte att somna om. Det visade sig att ingen hade sovit särskillt bra och alla var väldigt sega. Det var inte bara Linnea som mådde illa och hade konstig mage utan även Kylie och Sara. Härligt. Dessutom regnade det så by by elephant island. Vad skulle vi göra nu? Jo Gandis house! Då vi tog bussen dit och spendera en timme med att läsa på om Gandis liv och titta lite på hans rum m.m. När vi var klara där var klockan 11 och tåget hem gick vid 6 tiden. Det slutade med att vi hängde i en bokaffär och fikade hela dagen. Det var mysigt och vi hade det trevligt. Det var en lyckad reda ändå. Det var kul att komma bort från Pune och se någonting nytt.  


Idag måndag var det jobb igen. Det var skoj. Vi sjöng moose sången ett par gånger ch singing in the rain. Det är väldigt populärt. Nu ska vi sova. Natti natti sov i skratti.

Linnea försöker att inte oroa sig men ni vet hur hon är. Försöker tänka "Det är lätt att vara modig bara man inte är rädd"

Kommentarer
Postat av: Kicki

Näää, inga elefanter... Stackars Linnéa.

2009-10-06 @ 12:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0