taggar inför goa

...
Denna vecka har Door step school varit stängt så vi har hälsat på på mobile creché.

I måndags delade vi på oss så att Linnea åkte iväg med Kylie och Mollie och Sara med Katsuko. På Kylie och Mollies site var det oerhört mycket barn och oerhört små barn. Det var även oerhört vilda barn. Ni kanske minns att vi beskrev hur gatubarnen på door step är, ja på mobile var det ungefär 70 sådana barn. Jobbigt? svar ja. De hade väldigt svårt att koncentrera sig. Kylie och Mollie hade planerat att öva på alfabetet på förmiddagen det höll i ungefär 10 min sedan tröttnade dem. Resten av förmiddagen fick de jaga barn. Sara tillbringade morgonen med att försöka förklara hur bingo går till för 15 barn som kan ytterst lite engelska, typ ingenting. Det gick strålande. Barnen skrev A.B, C i sina tomma rutor i noggrann ordning innan de metodiskt kryssade för alla bokstäver innan vi börjat spelet. På eftermiddagen gjorde vi båda siterna Diwali pyssel. Diwali är verkligen som jul! Helt fantastiskt. Vi har t.om. fått jul/diwali belysning här på Sangam!!

Denna tisdag var en ons om i förstår vad vi menar. Vi hade hindi och kultur dag. På förmiddagen åkte vi med alla tanterna till en sarifabrik. Det var intressant och kul att se hur de väver dem. Det lät väldigt mycket därinne och arbetarna hade inga hörselskydd. Inte bra inte =( Det var dock en lite lång resa för ett så kort besök. det tog en timme med buss. Bussresan var dock lika intressant som vanligt. Vi satt i baksätet och varje gång bussen åkte över ett gupp så hoppade vi upp en halv meter och Linnea flög fram en bit för hon satt i mitten av baksätet. Intressant som sagt. På eftermiddagen var det time for Hindi. det gick bra. Börjar bli riktigt bra på att säga vad klockan är på hindi nu. Ath baje (8) är klockan nu till exempel. Är ni inte imponerade??  

I onsdags var vi tillbaka på mobile creché. Barnen var vilda som alltid. Linneas morgon bestod utav tid. Vi hade små plast klockor som vi försökte lära barnen klockan med. Vi lärde dem på hindi istället för engelska. Det gick ganska bra både för oss och barnen. Sara tillbringade morgonen med att göra pingviner av handdukar. Det slutade i kaos. Eftermiddagen gjorde Linnea Diwali kort (JUL!!) med glitter. Barn ÄLSKAR glitter! Efter 5 mintuer hade vi glitter överallt, på golvet, ungarnas hår, ungarnas kläder, på oss dock inte så mycket i burkarna konstigt nog...   

Idag fick vi även reda på att Katey, assistant programme manager, slutar nästa vecka! Det kom helt plötsligt. Tydligen så har hennes 6 månaders provanställning gått ut och hon fick inget förnyat kontrakt. Vår åsikt om detta är att hon säkert är en trevligt människa men hon är på fel plats helt enkelt. Hon är rödhårig och blek, är överkänslig mot mygg, tål inte stark mat och gillar inte människor. Vi är väll inte Kateys största fans direkt. Men men tråkigt för henne ändå.

Idag torsdag bytta vi sites med varandra. På Saras site gjorde de masker av papper, pipränsare, färg, glitter (igen) och bollar. det gick ganska bra faktiskt. Över förväntan. Några masker var faktiskt hela. Dock fick hon grön färg på sig då ett barn trampade på tuben med grönfärg. Linnea tillbringade morgonen med att leka med de små söta barnen som finns på Katsukos site. Hon försökte lära dem alfabetet men det gick mindre bra. På eftermiddagen var det Diwalipyssel igen. Linnea blev beordrad att göra pappersrosor. Det var kul de första två rosorna, de sista femton var väl mindre mindra kul att göra.  . Den sista en och en halv timmen gjorde vi ingenting. Inte så kul men vi fick chai :D  Tanterna kom och besökte oss. När de kom till Linneas site så satt hon mitt i en sångsamling med de minsta barnen. De tyckte att det var mycket häftigt att hon hade ett barn i knät och ville hemskt gärna dokumentera detta med sina kameror. När de kom till Saras site satt hon djupt inne i ett hörn och vävde papper. Tanterna distraherade en del.  

I morgon åker vi till Goa woho!!! Vi är där i fyra dagar så det blir ingen blogg på att tag. Sol och bad hurra! Äntligen kanske vi kan få lite färg. Vi har varit här i två månader och vi är fortfarande rätt bleka. Till vårt försvar så är vi nästan alltid inomhus. Dessutom ligger det typ ett stort gasmoln över hela Puna så solen kommer knappt fram :P  

Puss och kram 

....


Kommentarer
Postat av: Erja

Vad fina ni är i RÖDA saris! Så avundsjuk!

Kram.

2009-10-15 @ 21:01:44
Postat av: Alexis

Ja det är ni verkligen!

ni får ha dom på er mer här hemma också ^^

(um, även ifall det kan va lite svårt att finna tillfälle, men ni e så fina!)

2009-10-17 @ 20:58:57
Postat av: frida

gillar första bilden i andra bildsviten, med flickan som vinkar! fin känsla! natti natti! <3

2009-10-18 @ 21:25:12
Postat av: Anna

haha, gillar musspiggtröjan :D

2009-11-01 @ 19:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0