då tar vi hela veckan då..

Hejsan,

Ni ligger vi typ en vecka efter men vi tänker inte beskriva allt in i minsta detalj som har hänt den här veckan för då orkar inte Pasi läsa.

I måndags var vi lediga igen. Vi gjorde inte så mycket. Vi gick runt och välsignade saker lite då och då för det är det som den här högtiden gick ut på. Välsigna allt som gör ens liv lättare och bättre t.ex. bilen, verktyg och datorer.

På tisdagen blev Sara sjuk. Hon hade feber och var allmänt utslagen på morgonen när hon vaknade. Linnea fick då ge sig ut på sitt första äventyr ensam. Det gick mycket bra. Dock var rickshaförare lite knäpp (tror han gick på droger elle något). Barnen var också lite knäppa, vet inte riktigt om det var för att de hade haft lov eller för att Linnea var ensam. Men den indiska lärarinnan skrek lite och då blev allting bra.

I onsdags var Sara fortfarande sjuk så det blidde ingen hindi eller indiskkulturupplevelse för henne denna onsdag. Linnea däremot började morgonen med Hindi. Hon var duktigt idag och pratatde bara engelska och hindi. Vi kan säga vad klockan är nu, Dhai do baje - klockan är två. Direkt efter hindin åkte vi cvp (utom sara) iväg till ett barnhem/skola/pysselverkstad för muslimska föräldralösabarn/vanliga barn. Där fick vi välja bland olika pyssel som t.ex ljustillvekning, tygfärgning med olika mönter, paketinslagning och påstillverkning. Linnea, Kylie och Katsuko ville göra tygfärgning medens Mollie ville göra ljus. det var ett himlapysslande med de där tygerna men kul var det! Detta gjorde vi alltså hela dagen. Man kan ju kanske tro att färga tyg skulle gå ganska fort men icke! När vi äntligen blev klara med tyfärgningen ver det dags för nästa äventyr, järnvägsstaionen! Anledningen till att vi skulle dit var för att vi ska till Mumbai i helgen, woho! Vi tillbringade nästan en timme där i värmen och bland alla människor. Det var formulär som skulle fyllas i tider att bekräfta o.s.v. Vi var helt slut när vi kom tillbaka till sangam.

På torsdagen var Sara fortfarande inte frisk så Linnea begav sig iväg till Door step alldeles ensam igen, duktig som hon är... Lärarinnan måste ha skältl ut barnen rejält på onsdagen för denna dagen var de som tända ljus. Så söta och fina! Vi hann med allt som vi skulle göra och det gick fin fint. På eftermiddagen var det dags för scinencecentre igen. Denna gång fick vi göra burk/mugg telefoner, det var skoj. När hon kom tillbaka till Sangam så hade sara frisknat till rejält så de bestämde sig för att skriva ner sumpkontroller och maila till de andra i sumkommitén. Resten av kvällen ägnades åt film vilket resulterade i att vi gick och lade oss alldeles för sent. 

Idag fredag, vaknade vi trötta efter gårdagen. Ingen yoga idag inte. Idag var mobile creché stängt p.g.a. att det är Gandis födelsedag. Detta betydde att Kylie, Mollie och Katsuko fick följa med oss till Door step. Dock var denna dag inte som andra dagar fick vi reda på när vi kom dit. Alla skolor var stängda så barnen skulle vara där hela dagen. Det var kaos! Helt sjukt. Men vi lyckades göra några pappersuppgifter och dansa lite innan lunch. Det var tur att vi var fyra stycken. Vet inte hur vi skulle ha klarat det annars. Efter lunch skulle alla flickor iväg och dansa så de åkte iväg uppklädda och fina. Kvar var vi och grabbarna. Oj oj oj. Det var galet det med. Vi började med att leka fruktsalad som var mycket populärt. Sedan gick vi upp på taket och lekte "katt och mus" tillsammans med gatubarnen. Våra killar tyckte inte att var så kul så de försvann iväg en efter en. Efter ett tag gick Linnea och letade rätt på dem och gav dem ett pappar som de kunde göra, det tyckte de var roligare. När de andra kom ner igen så började dansandet igen. De här killarna ÄLSKAR att dansa det är jättekul. Vi dansade allt från Michael Jackson till vals till Salsa. Kylie som var med oss på eftermiddagen fick lite av en chock tror vi. När klockan blev fyra ville de absolut inte att vi skulle gå utan stanna där och dansa hela natten. Gulligt men lite jobbigt.

I morgon åker vi till Mumbai!!!!

ha det bra   

Kommentarer
Postat av: Kicki

Klart du fixar grejor själv Linnea!!! Bra jobbat!

2009-10-04 @ 08:07:43
Postat av: Erja

Genom att göra (Även ensam) växer man, som en riktig scout... Kul att ni börjar klara er med hindi. Sump texterna var SÅÅÅÅ BRAAA!



Kram på er båda!

Erja

2009-10-05 @ 21:41:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0