sista veckan snyft...

Nu är det bara en vecka kvar! Det känns ledsamt men vi ser fram emot att resa :)

I onsdags var det CVP:s fun day! Detta innebar att vi fick ta med oss tio barn från varje site till Sangam. Vi hade gjort en superbra planering som fortsatte att vara superbra under hela dagen. Det pågår ett event nu med tro det eller ej roliga tanter! Anledningen till att de är så roliga är nog att de är från USA. Kan vara så. Vi tog med oss 6 flickor och 4 pojkar, man skulle försöka ha det jämt. Vår lärare bestämde vilka som skulle följa med. Hon försökte få med elva men grejen var att vi hade fått tio var och det fanns snacks och presenter till 30 barn, inte mer.

Vi fick med oss Poonam, som ni sett bilder av och det var bra, hon är ganska självsäker och vågar prata och förstår engelska bra. Dessutom Shakila, Shenand, Shenand, Kirti, Vitthal, Omkar och så de andra som vi precis glömt namnet på. Vi hade planerat i två halvlekar liksom. Först badade pojkarna i poolen medan flickorna lekte lekar i trädgården, pysslade och lekte i lekparken. Sedan var det snacks och paus innan de bytte. Vi hade delat på oss så att Katsuko hade hand om pysslet hela tiden och att Sara och Mollie lekte först medan Kylie och Linnea badade och sedan bytte vi. Hela dagen var fantasktisk! Alla barn var superglada och skrattade så de tjöt hela tiden. Deltagarna som hjälpte oss hade minst lika roligt och i mitten fanns vi, nöjda och glada för våra barn var det. De här barnen kommer prata om Sangam i ett halvår minst!

Torsdag...  Vi gjorde maracas på förmiddagen. För de som hade mer tid än att bara göra maracas kunde man utveckla sin maracas till ett djur dessutom. Vi hade mycket roligt. Kanske inte riktigt lika roligt när det ramlade ut ris på golvet men det städades upp i slutet. På eftermiddagen åkte vi till Quest igen. man tar Door step school-bussen en bit och alla barnen pratar och rycker i dina armar. Sedan springer de upp för trapporna till en lägenhet och sätter sig på plastpallar runt ett bord och lyssnar medan en snäll kvinna pratar och berättar. De gör lite expriment också men inte så mycket. Oftast tar kvinnan fram något och gör exprientet, visar och förklarar och sedan får barnen prova en gång. Nå... bättre än inget.

De pratade om huden i torsdags. Så intressant. På Marathi. Vi satt bara och stirrade när de nöp sig lite i skinnet och sedan petade på vårat vita skinn. Mhm... Vi höll på att somna. Båda hade sovit lite dåligt. Sara har så knäppa drömmar som gör henne trött och det var varmt och kvavt. I en kort paus ursäktade vi oss och tog beslutet att göra något konstruktivt. Vi åkte till Pune central och tänkte att på ett så stort shoppingcenter måste de ha leksaker och färg. Vi ville ha flytande barnfärg. Inget. INGET! Vi var då tvungen att åka till Landmarks på Mg road och där leta färg. Vi hittade tillslut några små burkar. Inte speciellt barnvänliga men de funkade och hade fina färger. 15 rupier, 4,5 kr styck.

Vi tog också och provade McDonalds. Det var intressant. Precis som våra funderingar har gått så serverade de inte några hamburgare och det fanns ingen extra bacon att välja till. Istället hade de en hel del kyckling och olika veggieburgers. Vi provade två kycklingburgare. Linneas smakade som i Sverige, Saras var riktigt kryddig på ett gott sätt och aldrig skulle McDonalds i Sverige ha något sånt. De var också små, en amerikan skulle behövt fyra hamburgare minst för att nå upp till deras standard.

Sen gick vi in på dorabjee's vilket är mataffären på Mg road, det närmaste man kommer en riktig mataffär. Där köpte vi en enorm mängd godis och plastpåsar. Av det har vi gjort godispåsar till en fiskedamm på tisdag.

På fredagen hade vi planerat våra pastahalsband. På morgen var det ing barn p.g a examensarbete i skolorna men på eftermiddagen kom det desto fler. Det blev lyckat. Lite kaos och sådär men det hade vi räknat med. Vi hade glitter som Sara hade hand om, detta sluttade med att hela hennes hand var täckt av  grönt glitter. De blev mycket fina resultat  och alla var nöjda.

På kvällen var det "last friday night  out" så vi, Mollie och Jane åkte till High Spirit en sista gång. Vi tryckte in oss alla fya i en rickshaw (fy fy) och betalade 20 rupees var och detta var allt vi betalade på hela kvällen. Vi träffade några irländare som betalade all dricka och mat plus hade bil med chafför som körde oss till det andra stället för kvällen, the ship, samt körde oss hem. Vi vet att man inte ska hoppa in i bilar med främmande men, men de hade ju chafför! Måste tillägga att vi inte ens visste deras namn när vi satte oss i bilen dock visste vi var de jobbade. Det blev en mycket lyckad kväll. Runt två tiden kom vi hem och kröp i säng, mycket sent för att vara Pune. 

Men på lördagmorgonen var det bara att hoppa upp ur sängen för att gå ner till frukosten. Det blev en seg lördag som ägnades åt utvärdering, prov-packning och sömn. Vi har fått tre utvärderingar på sammanlagt 10 sidor att skriva, jippi. Linna prov-packade sin ryggsäck och allt fick plats men hon fick en CHOCK när vågen visade 40. Det visades sig dock att det var pounds och inte kilo den mätte så det var lugnt. Men hon var nära till gråten där ett tag. På eftermiddagen åkte vi till Koreagon park och Sara lämnade in sin ring för justering hos den vänlige juveleraren (som inte försökte sälja oss så mycket saker idag) och sedan åt de kanelbulle på German bakery. Inte helt som mormors men man kan inte vara för petig här...  

Söndagen var inte mer händelserik, fortsatt skrivande. Linnea och några andra åkte även iväg till Ashrams garden. Meditationscentret har en ganska stor trädgård man kan besöka. Den innehöll en massa träd och kärlekspar här och var. Vi såg faktiskt hela två par som rörde varandra OCH kysstes!!! Helt otroligt för att vara detta land. På kvällen var det Maha-dinner för sista gången. Linnea var otroligt snygg i sin svarta punjabi. Maten smakade extra gott och damerna från köket verkade extra snälla eftersom det var sista gången. Sara hade trevligt sällskap i form av Smokey från USA. Efter detta såg vi en romantisk Bollywood-film som inte var alltför smörig och töntig, Veer-Zaara

Det var nog allt för denna gång.

Pussinuss

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag fick kortet idag :) tackar i förskott

Tyvärr blir det lite tajt för mig att komma till Door Step School på fredag förmiddag, hade det varit senare hade jag kanske kunnat klämma in det i mitt - för övrigt mycket pressade - schema ;)

Hoppas ni får en fin sista vecka!



Kram

/Emelie

2009-11-09 @ 21:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0